Afghanistan Analysts Network – English

AAN in the Media

På vei til å vinne krigen

< 1 min

Klassekampen, 29 January 2019

AAN’s Thomas Ruttig quoted extensively in Norwegian daily, together Kristian Harpviken, saying:

Thomas Ruttig, forsker og ved i forskningsorganisasjonen Afghanistan Analysts Network (AAN) sier til Klassekampen at han ikke er optimistisk, nettopp fordi Kabul-regjeringen har uttrykt motstand mot forhandlinger om regjeringens sammensetning.

– Det er bra at Taliban deltar i samtaler med USA, men Taliban nekter å snakke med den internasjonalt anerkjente regjeringen i Kabul. Uten regjeringens deltakelse er det vanskelig å komme til fram til en fredsavtale, sier Ruttig.

– Det vi imidlertid vet, er at USAs president Donald Trump ønsker seg ut av Afghanistan, og har støtte for dette både blant republikanerne og demokratene i USA, påpeker han.

– Anti-Taliban-krefter i Afghanistan frykter at en rask tilbaketrekking av de amerikanske styrkene vil bringe Taliban til makten igjen?

– Donald Trump er uberegnelig, og vi vet ikke hva han kan gjøre. Dersom USA trekker seg mens krigen fortsetter, er det absolutt grunn til å frykte at Taliban kan ta makten igjen eller at krigen bare blir verre, sier Thomas Ruttig.